Penzijní připojištění 2013

28.11.2012 22:27

Penzijní připojištění 2013

Od 1. 1. 2013 vchází do platnosti nový způsob penzijního připojištění, který se dotkne nejen stávajících pojištěnců, ale nás všech. Jde hlavně o tzv. druhý pilíř, jenž má zajistit, jakousi jistotu ve stáří současných aktivních občanů České republiky. Čekají nás proto významné změny v penzijním připojištění.

Změny penzijního připojištění

Penzijní připojištění 2013 rovná se mnoho radikálních změn. Od Nového roku se všichni lidé do 35 let musí jednou pro vždy rozhodnout (do nadobytí 35 let), zda do druhého důchodového pilíře vstoupí anebo ne.  Pokud chcete uzavřít penzijní připojištění ještě po starém způsobu, už příliš mnoho času nemáte. Lidé starší 35 let se musí o penzijním připojištění rozhodnout do prvního července 2013. Nejde přitom rozhodnout se pouze o tom, zda budete anebo nebudete připojištěni, ale také jaký si pak potom vyberete fond a bankovní instituci, které svěříte své úspory. I to je totiž jednou pro vždy. Vybrat si v současnosti můžete mezi Fondem státních dluhopisů, Konzervativním Fondem, Vyváženým Fondem a Dynamickým Fondem. Jednotlivé fondy se od sebe liší mírou možných investic a vaší chuti riskovat.

Penzijní pojištění srovnání

Abyste se mohli lépe zorientovat, je potřeba mít přehled o jednotlivých nabídkách. V tomto směru vám může pomoci penzijní pojištění srovnání, která vám po zadání několika parametrů rychle ukáže optimální nabídky. Na každé takové připojištění vám pak také přispěje stát.

 

 

 

 

 

Zpět